Behöver du en snabb chokladfix? Då har vi nåt för dig! Dessa mjuka veganska brownies är härligt tillåtande OCH innehåller Vega Essentials! Så förutom din chokladfix får du också en dos protein, fibrer, omega-3 och 13 viktiga vitaminer! Kan man göra något annat än att älska dem?

Ingredienser

150 gram pekannötter, plus 12 sparade pekannötter för dekoration

300 gram urkärnade medjool-dadlar

En nypa salt

3 msk kakaopulver

3 skopor (108 gram) Chocolate Vega® Essentials

2 små kokta sötpotatisar

Tillredning:

  • Lägg pekannötterna i en matberedare och mixa till ett mjöl.
  • Skrapa ur sötpotatisen och lägg i matberedaren tillsammans med 2 msk kakaopulver, en nypa salt, dadlar och Chocolate Vega® Essentials.
  • Mixa alltihop till en jämn blandning.
  • Klä en liten, djup och fyrkantig bakform med pergamentpapper och skeda i blandningen, tryck in i hörnen och jämna ut med baksidan på en sked.
  • Placera i kylskåpet för att kylas ned i två timmar.
  • Pudra ytan med det återstående kakaopulvret och skär i 16 små rutor.
  • Tryck ned en pekannöt i varje brownie-kvadrat som en avslutning.